Kent u dat?  U blijft maar rondcirkelen in die bekende vicieuze cirkel en komt er niet uit. U heeft een conflict op uw werk, met uw buren of met de gemeente en het blijft maar rond sudderen. U heeft geprobeerd in gesprek te gaan maar dat heeft niet tot een oplossing geleid. U probeert het conflict een plek te geven maar het blijft dagelijks door uw hoofd spelen. U slaapt er slecht van en het beïnvloedt uw dagelijks leven. U heeft het gevoel dat het onoplosbaar is, dat u ermee moet leren leven, dat niemand u kan helpen. Geen fijn vooruitzicht, toch?

Heeft u wel eens aan mediation gedacht? Mediation is een krachtig antwoord op elk conflict, en daarnaast is het laagdrempelig en goedkoper dan een juridische procedure. De mediator helpt u om het conflict volledig in kaart te brengen. Achter elk conflict schuilt een belang, een wens. Ik zal een voorbeeld noemen: u heeft last van het blaffen van de hond van de buren. Wellicht gaat het veel minder om de overlast van het geblaf, maar bent u door ervaringen uit het verleden bang voor honden. De mediator helpt partijen om deze achterliggende belangen boven tafel te krijgen. Op die manier ontstaat er meer begrip voor elkaars standpunten. De volgende stap is dan te kijken welke oplossingen u beiden ziet om invulling te geven aan deze belangen. Mediation is daarmee een krachtig en mooi middel om tot een oplossing te komen die door partijen zelf is aangedragen en voor beiden acceptabel is. En een oplossing die beide partijen omarmen is veel houdbaarder dan een oplossing die vooral 1 partij aanspreekt. Na een paar gesprekken ziet de toekomst er al veel rooskleuriger uit. En wie wil dat niet?

Dat is de kracht van mediation!

Als mediator kan ik u verder helpen. Geïnteresseerd?  Kijk eens rond op mijn website of neem contact met mij op via info@tukkersmediationenadvies.nl.