De Week van de Mediation is een initiatief van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv). Het thema van deze week is overheidsmediation.

Allemaal hebben we in een of andere vorm te maken met de overheid. Als burger, maar ook als eigenaar van een bedrijf of als voorzitter van een voetbalclub. Het begrip overheid is breed: het Rijk, de gemeente, de provincie, het waterschap, de UWV en regionale uitvoeringsdiensten zijn allemaal overheidsorganisaties waar u mee te maken kunt hebben. Ze verlenen vergunningen, zorgen voor droge voeten, zorgen voor uitkeringen en stellen bestemmingsplannen vast.

Om welke overheidsdienst het ook gaat, ze voeren regels of wetten uit die u kunnen raken in uw persoonlijk leven. Positief, maar ook minder positief en kunt u als burger in conflict komen met een overheidsinstantie. Net als conflicten op uw werk of conflicten in huiselijke kring of met uw buren is mediation ook voor conflicten met de overheid een zeer effectief en laagdrempelig middel om het conflict tussen beide partijen op te lossen op een manier die beide partijen past. Het alternatief, het starten van een juridische procedure, is tijdrovender en duurder. Maar het belangrijkste is, met mediation krijgen partijen een oplossing die hen beiden aanspreekt, bij een juridische procedure wordt vaak in het voordeel van een partij beslist.

Overheid, inwoner en bedrijf voelen zich beter en rechtvaardiger behandeld. Zij kunnen hun verhaal doen en worden serieus genomen. Bijna 70% van de mediationtrajecten leiden tot win-win situaties en herstel van het onderling vertrouwen als gevolg van besproken standpunten en belangen.

Kortom, voldoende redenen om een conflict met een overheidsinstantie met behulp van mediation op te lossen.

Tukkers Mediation kan u daarbij helpen. Vanuit een ervaring van meer dan 30 jaar werken bij de overheid weet ik als geen ander hoe overheden werken, wat hen drijft en wat belangrijk is in het bewaken van de relatie met burgers en bedrijven.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op. Ik help u graag!