Mijn loopbaan speelt zich af binnen het HRM-vak in verschillende rollen bij meerdere organisaties. Denk daarbij aan HR-manager, HR Businesspartner, HR-beleidsadviseur en coördinator van een HRM-team.

Mijn passie is om met HRM echt het verschil te maken, voor zowel de organisatie als de medewerkers. Optimaal bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van de organisatie, zorgt ervoor dat HRM toegevoegde waarde heeft. En inspelen op actuele interne en externe ontwikkelingen biedt de organisatie de kans om problemen tijdig het hoofd te bieden en mogelijkheden te benutten.

De keuze voor het plaatsen van de juiste medewerkers op de juiste plaats kan een effect hebben op het succes van een organisatie. Tevreden medewerkers halen meer uit hun werk, boeken positieve resultaten en zorgen voor een prettige sfeer. Een organisatie zal hier dan optimaal van kunnen profiteren.

Als een organisatie goed is voor zijn mensen en ze op waarde weet te schatten, is de medewerker ook goed voor de organisatie. Dat is een mooie wisselwerking met een win-win situatie.

Een goed, modern en passend HR-beleid en een duidelijke visie helpt om dit te realiseren.