Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, u wel? Iedereen heeft wel eens de behoefte aan een knuffel, ik ook. Helaas maakt de huidige Corona tijd dit niet mogelijk.

Iemand een knuffel geven, om je liefde of vriendschap te tonen, het goed te maken met een ander of om iemand te troosten, is heel lastig in de huidige anderhalve meter samenleving. Zeker in deze vervelende tijd waarin we met elkaar zitten ligt irritatie over het gedrag van een ander aan de oppervlakte en kan een knuffel enorm helpen. Onze acceptatiegrens is verschoven en we zijn minder vergevingsgezind naar elkaar toe. We lezen het ook in de media. Burenruzies nemen toe, huwelijken komen sneller in onrustig vaarwater en collega’s op het werk kunnen minder van elkaar hebben. In deze tijden van Corona zien we de wens en noodzaak voor conflictbemiddeling zoals mediation toenemen. Wat dat betreft zijn het gouden tijden als mediator. Dat is natuurlijk fijn, hoe meer mensen ik kan helpen hoe beter. Maar blij word ik er niet van.

Met u hoop ik dat we zo snel mogelijk door deze crisis heen zijn en dat we weer kunnen doen wat we willen. Maar daar is wel voor nodig dat we ons houden aan de maatregelen, hoe vervelend ze ook zijn. Alleen op die manier keren we terug in het nieuwe normaal. Daarom, vanachter de laptop, geef ik u een knuffel. Weliswaar digitaal, maar niet minder gemeend. Wees lief voor elkaar en blijf gezond!