Het lijkt al weer een eeuwigheid, maar het is nog maar een paar maanden geleden dat de wereld gegijzeld werd door een virus met de naam Covid-19, beter bekend onder de populaire naam Corona. Een minuscuul klein onding met grote gevolgen voor onze samenleving. Een intelligente Lock down, de anderhalve meter samenleving, mondkapjes en geen handen schudden of knuffels geven. We slaan ons er met elkaar dapper door heen op een paar uitzonderingen nagelaten.

Het zou mooi zijn, maar Covid-19 leidt helaas niet tot minder conflicten. Integendeel, het aantal conflicten nam alleen maar toe. Tussen buren, op het werk, binnen gezinnen…. Geen Lock down dus voor mediation! Mediation ging gewoon door, alleen in een online vorm via beeldverbinding. Bij mediation is het contact met mensen belangrijk. Je wilt als mediator zien, voelen en horen hoe het met de partijen gaat. Tijdens mediation is het belangrijk hoe mensen erbij zitten. Je wilt als het nodig is kunnen interveniëren en zorgen dat mensen optimaal in staat zijn om aan de mediation gesprekken deel te nemen. En toegegeven, dat is online lastiger dan live met mensen in gesprek zijn. Dat vraagt van de mediator om extra alert te zijn en vaker te vragen hoe het gaat. Het is goed te doen en daarmee een goed alternatief voor live bijeenkomsten. Sterker nog, het heeft ook voordelen. Een belangrijk voordeel is dat partijen op afstand van elkaar zijn. Zeker bij conflicten waar de spanning tussen partijen hoog kan oplopen bieden online bijeenkomsten een niet te onderschatten voordeel. Dit kan bijdragen aan een goed verloop van de mediation en een mooie uitkomst. Daarnaast scheelt het reistijd en daarmee kosten .

Covid-19 heeft niet alleen onze samenleving op zijn kop gezet, ik ben ervan overtuigd dat het onze samenleving definitief heeft veranderd. Online vergaderen en online mediation zullen blijven, niet omdat het niet anders kan maar omdat het vele voordelen heeft.

Tukkers Mediation biedt tijdens en na de Corona tijd online mediation aan. Veilig, eenvoudig en tegen een goedkoper tarief dan via een live bijeenkomst. Meer weten? Kijk dan eens rond op www.tukkersmediationenadvies.nl voor de mogelijkheden of neem vrijblijvend contact met mij op.